KIDDO

90 min l Zara Dwinger l NTR l 2023

De elfjarige Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang verloren moeder Karina onverwachts opduikt en haar meeneemt op een avontuurlijke roadtrip in haar afgeragde sportwagen - helemaal naar Polen. 

Meer info

FEMI

90 min l Dwight Fagbamila | 2022

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind begint te naderen, moet de instabiele Dennis het verlies van zijn jonggestorven vader onder ogen zien om met zichzelf in het reine te komen.

 

Meer info

Het Meisje Dat Vervloekt Was

45 min l Zara Dwinger l NTR l 2021

Gizem spendeert haar dagen blowend op de bank waar ze haar buren bespiedt door een verrekijkertje. Wanneer ze gefascineerd raakt door haar overbuurjongen die plots verdwijnt, moet ze haar comfortabele rookwolk uit om hem te vinden en raakt ze verstrikt in een vreemde zoektocht.

 

Meer info

De Idylle

110 min l Aaron Rookus l in financiering

Victor (42) komt eindelijk uit de kast, maar realiseert zich dat hij te oud wordt bevonden voor de datingmarkt. Zijn zus, operadiva Annika (40), stelt zich voor wat voor ander leven ze had kunnen hebben nadat ze een terminale diagnose krijgt.

Meer info

Memory Dealers

45 min | Mila van der Linden | in productie

Wanneer door het toedoen van gehaaide zakenmannen en de krachten van een entiteit de geheugens van de inwoners van The City gereset worden, kunnen Teo en haar vrienden de dans net ontspringen en vluchten.  Ze wapenen zich met zelfgebrouwen psychedelica om de mensen te bevrijden uit hun geheugenloze bestaan.

Meer info

XENOS

90 min | Madhi Fleifel | in financiering

XENOS vertelt het verhaal van hoe je als mens op de vlucht, en zonder rechten, wordt gedwongen tot een leven waarin menselijkheid volledig wordt ontmanteld. Het is een film die laat zien hoe de werkelijkheid vaak vreemder is dan fictie.

Meer info

HENK

25 min l Sarah Blok & Lisa Konno l VPRO l 2022

Voor studenten op de Amsterdamse Rietveld Academie is hij de conciërge, maar achter Henks glimlach schuilt een ander levensverhaal. Gehuld in een uitbundige modecollectie geïnspireerd op zijn leven, zet de Surinaams-Nederlandse Henk Shakison zijn eigenzinnige kijk op migratie en succes uiteen.

Meer info

Onze Straat II – Save It

45 min l Amira Duynhouwer l NTR l 2021

Delilah probeert haar beste vriendin Melanie uit een depressie te trekken. En leert dat een goed plan niet altijd genoeg is om iets tot een goed einde te brengen.  

Meer info

A Holiday From Mourning

15 min l Zara Dwinger l Studio Ruba l 2020

Een tienermeisje vlucht van haar verdriet over de dood van haar moeder, door toch mee te gaan op de felbegeerde eindexamenreis.

Meer info

Re-Entry

9 min l Ben Brand l Studio Ruba l NTR l 2020

Wanneer een mens sterft bij een verkeersongeluk, raakt hij in het hiernamaals in gesprek met een God en krijgt hij antwoord op de wezenlijke levensvraag - wat leidt tot een verbazingwekkend inzicht.

Meer info

TreurTeeVee

10x 25 min l Circus Treurdier l Pupkin l VPRO l 2019

In de zwart komische serie TreurTeeVee worstelen de inwoners van de stad Yolandia met de grote thema's van het leven.

Meer info

De Dag Dat Mijn Huis Viel

47 min l Thessa Meijer l VENFILM l VPRO l 2017

Na het abrupte vertrek van hun bejaarde moeder, proberen drie "volwassen" broers wanhopig overeind te blijven in een omvallend huis.

Meer info

Waterboys

93 min l Robert Jan Westdijk l VENFILM l 2016

Als misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack op dezelfde dag door hun vrouwen het huis worden uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek.

Meer info

Copyrette

10 min l Marc de Leeuw l VENFILM l NTR l 2016

Het naakte lichaam van een jonge vrouw ligt bewegingloos op een keukenvloer. In een nabijgelegen bos roept een man zijn hond. Hun paden kruisen in een copyshop, waar de vreemde lichamelijke obsessie van de introverte vrouw zich openbaart.

Meer info

A goat for a vote

50 min l Jeroen van Velzen l VENFILM l IKON l 2014

Drie kandidaten worden gevolgd tijdens hun campagne om president te worden op een middelbare school in het kustplaatsje Kilifi (Kenia). Ieder van hen heeft zo zijn eigen redenen om te willen winnen

Meer info

Cowboys Janken Ook

20 min l Mees Peijnenburg l NFTA l VPRO l 2013

De onvoorwaardelijke band tussen Sven en Gijs komt onder vuur te liggen als Gijs in coma wordt geslagen, tijdens een gevecht dat Sven heeft veroorzaakt.

Meer info

Bingo

27 min l Timur Ismailov l NFTA l VARA l 2009

De jonge zigeuner Bingo werkt als illegale bouwvakker samen met een Rus en een Tsjetsjeen. In tegenstelling tot hen blijft hij positief in deze rauwe wereld.

Meer info