De Idylle & Andere Exoten

110 min l Aaron Rookus l in financiering

Victor (42) komt eindelijk uit de kast, maar realiseert zich dat hij te oud wordt bevonden voor de datingmarkt. Zijn zus, operadiva Annika (40), stelt zich voor wat voor ander leven ze had kunnen hebben nadat ze een terminale diagnose krijgt.

Meer info

FEMI

90 min l Dwight Fagbamila l in post- productie

Wanneer de geboorte van zijn eerste kind begint te naderen, moet de instabiele Dennis het verlies van zijn jonggestorven vader onder ogen zien om met zichzelf in het reine te komen.

 

Meer info

De Straat II – Save It

45 min l Amira Duynhouwer l NTR l in productie

Delilah is praktisch vergroeid met haar beste vriendin Melanie, die ze in hun examenjaar op de middelbare school aan een klinische depressie verliest.

 

Meer info

De Straat II – De Walrus

45 min l Zara Dwinger l NTR l in productie

Een bedwelmde neo noir over outsiders en eenzaamheid, over de baas zijn over je eigen (on)geluk, en over heel hard rennen ook al weet je niet waarheen. 


 

Meer info

A Holiday From Mourning

15 min l Zara Dwinger l Studio Ruba l 2020

Een tienermeisje vlucht van haar verdriet over de dood van haar moeder, door toch mee te gaan op de felbegeerde eindexamenreis.

Meer info

Re-Entry

9 min l Ben Brand l Studio Ruba l NTR l 2020

Wanneer een mens sterft bij een verkeersongeluk, raakt hij in het hiernamaals in gesprek met een God en krijgt hij antwoord op de wezenlijke levensvraag - wat leidt tot een verbazingwekkend inzicht.

Meer info

TreurTeeVee

10x 25 min l Circus Treurdier l Pupkin l VPRO l 2019

In de zwart komische serie TreurTeeVee worstelen de inwoners van de stad Yolandia met de grote thema's van het leven.

Meer info

De Dag Dat Mijn Huis Viel

47 min l Thessa Meijer l VENFILM l VPRO l 2017

Na het abrupte vertrek van hun bejaarde moeder, proberen drie "volwassen" broers wanhopig overeind te blijven in een omvallend huis.

Meer info

Waterboys

93 min l Robert Jan Westdijk l VENFILM l 2016

Als misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack op dezelfde dag door hun vrouwen het huis worden uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek.

Meer info

Copyrette

10 min l Marc de Leeuw l VENFILM l NTR l 2016

Het naakte lichaam van een jonge vrouw ligt bewegingloos op een keukenvloer. In een nabijgelegen bos roept een man zijn hond. Hun paden kruisen in een copyshop, waar de vreemde lichamelijke obsessie van de introverte vrouw zich openbaart.

Meer info

A goat for a vote

50 min l Jeroen van Velzen l VENFILM l IKON l 2014

Drie kandidaten worden gevolgd tijdens hun campagne om president te worden op een middelbare school in het kustplaatsje Kilifi (Kenia). Ieder van hen heeft zo zijn eigen redenen om te willen winnen

Meer info

Cowboys Janken Ook

20 min l Mees Peijnenburg l NFTA l VPRO l 2013

De onvoorwaardelijke band tussen Sven en Gijs komt onder vuur te liggen als Gijs in coma wordt geslagen, tijdens een gevecht dat Sven heeft veroorzaakt.

Meer info

Bingo

27 min l Timur Ismailov l NFTA l VARA l 2009

De jonge zigeuner Bingo werkt als illegale bouwvakker samen met een Rus en een Tsjetsjeen. In tegenstelling tot hen blijft hij positief in deze rauwe wereld.

Meer info