Over Studio RubaRuba, afgeleid van de muziekterm tempo rubato.
Italiaans voor ‘geroofde tijd’.
De vrijheid om het strikte tempo tijdelijk te negeren.

Studio Ruba is een nieuw boutique productiehuis opgericht door producenten Maarten van der Ven en Layla Meijman. Samen richten zij zich met een select groepje filmmakers op het ontwikkelen en produceren van cinematografische films, documentaires en series, die zij met volle toewijding en met open blik van begin tot eind begeleiden. Voor de oprichting van Ruba in 2019 deden de producenten de afgelopen tien jaar ruime ervaring op in het produceren (en uitvoerend produceren) van prijswinnende speelfilms, korte films, documentaires en series zoals TAKE ME SOMEWHERE NICE (Ena Sendijarevic), WATERBOYS (Robert-Jan Westdijk), A GOAT FOR A VOAT (Jeroen van Velzen) en meest recent de Telefilm BOY MEETS GUN (Joost van Hezik) en het nieuwe seizoen TREURTEEVEE (Circus Treurdier).

Wij zijn

Layla Meijman

Layla studeerde in 2013 af aan de Nederlandse Filmacademie met de gelauwerde eindexamenfilm Cowboys Janken Ook, waarvoor ze werd bekroond met de FPN Producenten award. Direct na haar afstuderen produceerde ze zelfstandig de pilot van TreurTeeVee.

 

Vanaf 2014 was zij werkzaam als creatief producent bij gerenommeerd productiehuis Pupkin waar ze de opvolgende seizoenen TreurTeeVee begeleide en daarnaast de korte film Import (Ena Sendijarevic), de mid-length film Malik (Shady El-Hamus), de speelfilm Take Me Somewhere Nice (Ena Sendijarevic) en de telefilm Boy Meets Gun (Joost van Hezik) initieerde en produceerde. Haar producties werden geselecteerd en bekroond op toonaangevende festivals zoals Cannes, TIFF, SXSW, Busan, Sarajevo en Berlijn.

Maarten van der Ven

Maarten studeerde, na een eerdere studie Film- TV en Theaterwetenschappen, in 2009 af aan de Nederlandse Filmacademie met de bekroonde film Bingo. Hij genoot zijn ‘praktijkopleiding’ bij Isabella Films op oa Oorlogswinter en werkte daarna voor meerdere gerenommeerde productiehuizen als uitvoerend producent aan prijswinnende korte- en speelfilms, waaronder Aanmodderfakker en Quality Time.

 

Ondertussen startte hij VENFILM, waarbinnen hij vele prijswinnende films produceerde van de korte film P tot de documentaire A Goat For A Vote en de midlength De Dag Dat Mijn Huis Viel. In 2016 produceerde hij zijn eerste speelfilm Waterboys, overladen met ****- recensies trok die in Nederland 60.000 mensen naar de filmhuizen.

Eerdere producties